Tips voor het kiezen van een gerenommeerde taxi

Werkend als taxichauffeur voor Gawick Taxi, wilde ik wat ervaren advies delen over waar u op moet letten bij het selecteren van uw taxi in het buitenland of in het VK. U kunt meestal een taxistandplaats vinden in de buurt van de uitgang van alle luchthaventerminals – zelfs als u de woorden niet kunt lezen, ziet u taxi’s samenkomen bij het taxibord. Werkend als taxichauffeur voor Gawick Taxi, Guest Posting Ik wilde wat ervaren advies geven over waar u op moet letten bij het selecteren van uw taxi in het buitenland of in het VK.

Meestal vindt u een taxistandplaats dicht bij de uitgang van alle luchthaventerminals – zelfs als u de woorden niet kunt lezen, ziet u taxi’s samenkomen bij het taxibord. Over het algemeen mogen alleen taxi’s met een vergunning (Hackney Carriage in het VK) wachten op deze taxistandplaatsen, wat betekent dat de taxi zo veilig is als dat land verplicht stelt. Zoek ook naar deze Taxi Amsterdam taxistandplaatsen op buitenlandse luchthavens: laat ten slotte niet toe dat agressieve chauffeurs of hun “helpers” u naar een taxi leiden zonder eerst de verkeersborden te doorgronden.

Let bij de taxistandplaats op de typen, logo’s, kleuren of het ‘TAXI’-lampje bovenaan, zelfs als u op dit moment geen taxi boekt – u kunt later een “zigeuner” of neptaxi vermijden wanneer u vertrouwd raakt met de taxi van de stad stijl.

Alle goede zaken moeten adverteren. Legitieme taxi’s hebben gewoonlijk het telefoonnummer van het taxibedrijf op het dak, de deuren en de bagageruimte. Een taxi zonder telefoonnummer wil geen reclame maken — waarom zou dat zijn? Stap niet in een taxi zonder een bedrijfstelefoonnummer dat duidelijk ergens op de buitenkant van de taxi’s is geadverteerd, tenzij alle taxi’s duidelijk hetzelfde zijn (zie hierboven).

Erkende taxi’s hebben meestal een radio en of een taximeter; kijk voor een van beide voordat je in de taxi stapt en zwaai de taxi door als je het ook niet merkt. Heeft de taxi een taxilicht bovenop? Gebruik je gezond verstand en je kunt niet ver fout gaan, wees bewust en zeker.

Krijg een idee van waar u naartoe gaat – kijk op een lokale kaart of Google Maps als u de kans krijgt, zodat u er zeker van kunt zijn dat u niet op een onherbergzame plek terechtkomt. Als je toch de verkeerde kant op gaat, vraag de chauffeur dan om op een veilige plek te stoppen en zo snel mogelijk uit de auto te stappen. Geef de chauffeur hoe dan ook het tarief, gewoon om er zeker van te zijn dat je niet achtervolgd wordt.

Om taxichauffeur te zijn, moet u een vergunning hebben van uw plaatselijke bestuursorgaan, in het VK of waar ik vandaan kom, in de buurt van Gatwick Airport, geeft mijn gemeente in Crawley een vergunning af bij Hackney Carriage. Het heeft een foto en een vervaldatum, ik ben verplicht het vast te houden wanneer ik passagiers in de taxi vervoer.Een taxi delen met vreemden kan u helpen veilig te blijven en geld te besparen, maar op sommige plaatsen is het oplichterij. Twijfelachtig, dus belchauffeurs kunnen proberen u twee keer in rekening te brengen als u op verschillende locaties deelt en uitstapt.